Kuru Kayısı

İncirin Ana Vatanı Aydın'dan

Kuru Kayısı

Bu meyve bilimse olarak güller familyasında yer alan besleyici bir meyve olarak karşımıza çıkar. İnce bir kabul ve turuncu rengiyle küçük yapıya sahip bir meyvedir. Bu meyve çok yönlü olarak tüketilebilir. Dünyanın her yerinde yetişmeye uygun olsa da en yoğun olarak Akdeniz’e yakın ülkelerde bulunur. Sağlıklı yaşam için kayısıyı kuru şekilde tüketmeniz önerilir.
Kayısı A,C, E, K gibi birçok vitamini bünyesinde barındıran bir meyvedir. Bununla birlikte mineral açısından da çok zengindir. Özellikle lif bakımından dünyada sınırlı olan meyvelerden biridir. Bu yüzden bu meyve birçok rahatsızlığa karşı uzmanlar tarafından önerilmektedir. Düzenli olarak tüketildiğinde vücuda birçok yararı olduğu saptanmıştır.
Diyabet ve Kalp Tedavisine Yardımcıdır

Kalori ve karbonhidrat bakımından son derece düşük seviyelerde olan bu meyve bir çok diyabet tedavisinde sürece dahil edilebilir. Lifli yapısı kan şekeri seviyenizi her zaman düzenli olarak belli bir seviyede tutar. Bu yüzden doğal şeker ihtiyacınızı buradan temin edebilirsiniz. Ayrıca E vitamini açısından zengin bir antioksidan özelliği olduğunu da söyleyebiliriz.
Kalp rahatsızlıkları günümüzde en çok insanları etkileyen sorunların başında gelir. Bu yüzden potasyum bakımından zengin olan meyveleri düzenli tüketmek gerekir. Kayısı da bu açıdan son derece zengin olduğu için kalp hastalıklarını önlemede önemli bir etkiye sahiptir. Potasyum kan basıncını düşürerek belli bir seviyede tutmaktadır. Böylece sağlık sorunlarına karşı etkili bir kullanım elde edebilirsiniz.

per kg